Mathema d.o.o. - Križevci
   SEO optimizacija

Prednosti SEO-a za internet trgovinu

14. veljača  2017.

Optimizirani artikli u vašem web shopu donijet će bolju poziciju na tražilici. U administraciji VSC Pro+ internet trgovine možete na vrlo jednostavan način unijeti pojmove koji su potrebni za SEO vaših artikala, podkategorija i kategorija. No, je li to baš tako jednostavno? Kako od samog starta ne bi krenuli u pogrešnom smjeru SEO optimizacije, nabrojat ćemo ovdje osnove na koje morate pripaziti da se ne dogode neke sankcije prilikom indeksiranja vaše internet trgovine. Također iz razloga što je SEO dugotrajan proces.

Prednost SEO-a je što ne postoji nikakva dodatna naknada prema kliku, prikazu ili bilo koja druga naknada. A otkad SEO cilja korisnike koji su u potrazi za određenim proizvodima (pojmovima) koje i vi sadržite, promet rezultata od SEO-a je kvalitetniji od mnogih drugih marketinških strategija. Top pozicije na tražilicama donose glavninu impresija i klikova. Tako da rangiranje na top pozicijama može rezultirati značajnim povećanjem prometa za vašu internet trgovinu.

Kroz bolju poziciju povećava se svjesnost postojanja vašeg branda. Korisnici više vjeruju tvrtkama koje su bolje rangirane na tražilicama. Što se više proizvoda i kategorija iz vaše internet trgovine kvalitetno optimizira za tražilice, veća je mogućnost da vas korisnici uoče.

U svakom trenutku trebate biti svjesni da i vaša konkurencija na isti način djeluje. Ukoliko na neko vrijeme ne radite SEO za svoje proizvode i vaša konkurencija vas je pretekla pozicijom na tražilici, korisnici će ih prije uočiti i veća je mogućnost da će kupiti proizvod kod njih, unatoč vašoj povoljnijoj cijeni i boljoj kvaliteti.

SEO nije jednokratan događaj. Algoritmi se konstantno mijenjaju i za neke rezultate su potrebni mjeseci da postanu vidljivi. SEO zahtjeva stalni angažman.

Nužno je redovito pratiti izvještaje analitike, te obratiti pažnju na dijelove internet trgovine koji su počeli donositi lošije rezultate i utvrditi razloge zbog kojih je došlo do toga.

Uz prodaju proizvoda objavljujte redovite sadržaje koji na razne načine mogu pomoći vašim korisnicima. Korisnici su u potrazi za informacijama koje rješavaju njihove probleme.

Prednost kvalitetno optimiziranih pojmova u internet trgovini je bezuvjetna. Mi smo ovdje za vas, zatražite savjet!

  Povratak na blog