Mathema d.o.o. - Križevci
Internet trgovina

Zašto vaš web shop ne ostvaruje dovoljno konverzija?

18. rujan  2017.

Zašto vaš web shop ne ostvaruje dovoljno konverzija?
Otvorili ste Internet trgovinu, napunili je artiklima, postavili prikladne slike uz njih i očekujete kupce. No, ništa se ne događa. Posjetioci tu i tamo kliknu na stranicu, no konverzije se gotovo i ne ostvaruju. Ne očajavajte! Postoji nekoliko važnih faktora po kojima možete otkloniti probleme u svom web shopu. Krenimo redom:

Vaša Internet trgovina ostavlja loš prvi dojam na korisnika! – situacija kada korisnici ne mogu pronaći ono što ih zanima može uzrokovati dosta nisku stopu konverzije. Neki od razloga tome mogu biti:

- Loša navigacija – pobrinite se da korisnici lako pronalaze najpopularnije artikle

- Loša pretraga – pobrinite se da rezultati pretraživanja odgovaraju onome što korisnici žele

- Loše filtriranje i sortiranje – ne pretjerujte sa brojem filtera i mogućnosti sortiranja, suzite ih na izbore koji zadovoljavaju vaše korisnike

Web shop nije optimiziran! – kada pokrećete svoju web prodaju, nužno je potrebno optimizirati kategorije i artikle za tražilice. U administraciji VSC Pro+ Internet trgovine su sadržane stavke u kojima možete na jednostavan način unositi podatke za SEO. Svakako je naša preporuka da nakon toga cjelokupni SEO proces prepustite stručnjacima i otklonite mogućnost loše pozicije na tražilicama.

Možda vam kupci ne vjeruju! – povjerenje korisnika je još jedan važan faktor za povećanje konverzija vaše online prodaje.

- Posebno obratite pažnju na kontaktnu stranicu vašeg web shopa – unesite sve vaše podatke i punu adresu, a i fotografija vašeg tima nije na odmet.

- Oprezno birajte metode marketinga – neželjene marketinške metode mogu upropastiti i najpovoljniju ponudu.

- Postavite mogućnost pisanja recenzija i komentara

Trošak dostave je previsok! – boljka koju smo spomenuli već nebrojeno puta. Međutim, statistike govore da je to i dalje jedan od glavnih problema kod ostvarivanja konverzija u web shopu.

Ne koristite metode remarketinga! – remarketing je dobar način kako privući pažnju posjetioca vaše Internet trgovine. No, oprez kod takve metode! Ne koristite ju predugo i prečesto, jer vrlo lako postignete neželjeni efekt: da korisnicima postanete prenapadni. Dobre strategije za kvalitetno korištenje remarketinga su:

- Kvalitetna i dobra ponuda za korisnike koji su posjetili vašu Internet trgovinu

- Ponudite relevantne dodatne ponude korisnicima

I vama i nama je cilj da se u vašem web shopu ostvaruje visoka stopa konverzija! Zajedničkim trudom ćemo postići veći napredak!

Izvor: Winbounce