ChatGPT integriran u VSC Pro+ platformi

U posljednje vrijeme se na sve strane spominje umjetna inteligencija ChatGPT od stranih i domaćih medija do South Parka. Često u kontekstu kako će „zamijeniti mnoga radna mjesta“, ali i olakšati dostupnost informacija širokog spektra. U ovom tekstu se nećemo baviti spekulacijama o njegovom utjecaju na našu budućnost. Radije ćemo iskoristiti njegove trenutne mogućnosti (predviđanja su da će ih u budućnosti biti još više) i istaknuti kako smo ChatGPT implementirali na VSC Pro+ platformu. Našim korisnicima će ta mogućnost biti dostupna putem redovitih nadogradnji u narednim tjednima.

Prednost ChatGPT aplikacije je što možete sa njom komunicirati kao sa osobom i to na mnogim jezicima, također i na hrvatskom. Može vam pomoći u riješavanju raznovrsnih problematika.

Od samog predstavljanja ovog chatbota, uvidjeli smo kako njegove prednosti mogu olakšati vođenje ecommerce poslovanja. S obzirom da se ističe kako bi on u budućnosti mogao zamijeniti upravo marketinška i copywriting radna mjesta, i mi smo iskoristili takve mogućnosti ovog moćnog chatbota. Uspjeh svake internet trgovine, između ostalog, ovisi o kvalitetnoj stranici proizvoda. Osim tehničkih mogućnosti te stranice, kupcima je važan cjelovit opis proizvoda. Internet trgovine koje sadrže velik broj artikala imaju poteškoća kada takvih opisa nedostaje. Opisi proizvoda igraju ključnu ulogu u procesu donošenja odluka za kupce, a poboljšanje opisa može pomoći u privlačenju prometa na vašu web-lokaciju te povećanju konverzija. Od sada korisnici VSC-a opise mogu formirati pritiskom samo jednog gumba u administraciji. Upiti su unaprijed definirani i na temelju njih ChatGPT daje odgovor i formira opis. Ako vam dobiveni opis nije zadovoljavajući, na jednostavan način promijenite ili doradite upit prema chatbotu putem VSC administracije.

SEO polja za popunjavanje podataka koji će utjecati na bolji rang svake stranice dostupna su u VSC administraciji od samih početaka razvijanja naše platforme. ChatGPT će olakšati taj unos prema unaprijed definiranim upitima. Na taj način možete urediti title tag stranica, odabrati ključne riječi te meta opise za svaku stranicu web sjedišta. Ako želite neke više specifične odgovore od ponuđenih, također upit sami prilagodite.

Dobro poznata stvar je kako stvaranje novog sadržaja u internet trgovinama može znatno utjecati na korisničko iskustvo kupaca. Pisanje blog tekstova kupcu može pružiti korisne informacije i dodatno poticati na kupovinu. Osim toga, redovita objava novog sadržaja može znatno utjecati na rang stranica na tražilicama. Kroz VSC možete jednostavno doći do gotovog blog teksta prema unaprijed definiranom upitu. Naravno, potrebno je unijeti željene ključne riječi i tekst se brzo i jednostavno formira.

Kako će ChatGPT napredovati sa svojim mogućnostima, tako ćemo i mi implementirati nove funkcionalnosti. Između ostalog, izgledno je pružanje mogućnosti formiranja raznih izvještaja: o prodaji, potražnji, cijenama i slično.

Svakako preporučamo korištenje ove umjetne inteligencije i izvan VSC administracije kako bi unaprijedili svoje ecommerce poslovanje. Možete formirati raznu email komunikaciju, od javljanja svojim kupcima do komunikacije sa poslovnim partnerima. Pitajte chatbot za ideje o stvaranju novog sadržaja stranica. Istražite tržište i svoju konkurenciju, zatražite ideje za objave na društvenim mrežama. Možete provjeriti neka nova područja koja još niste izučili – sve to i još mnogo, mnogo više možete saznati kroz ovu moćnu aplikaciju. Mi ćemo se pobrinuti da bude što više dio vaše web trgovine.