Savjeti za bezbolno otvaranje web shopa

Ako se pitate kako otvoriti web shop sa što manje muke i problema, donosimo vam nekoliko savjeta. Od same odluke što ćete prodavati, istraživanja tog tržišta pa do provjere svih mogućnosti tog tržišta. Naravno, pritom ste provjerili da li je uopće moguće taj proizvod prodati na lociranom području i ima li za njim potražnje. Važno je da razmislite o tome kakve je veličine i težine vaš proizvod prije nego što krenete u prodaju. Kakve su mu potrebe skladištenja, a kakve su vaše mogućnosti? Isto tako, prije svega spoznate i upoznate konkurenciju na predviđenom tržištu. Temeljito se pripremite i upoznajte sve zakone kojima je podložno ecommerce poslovanje. Vrlo važno ih je provjeriti prije pokretanja poslovanja, no isto tako i nakon eventualnog prestanka. Nakon ove faze u kojoj ste se upoznali sa osnovnim početnim smjernicama, krenite sa ispitivanjem tržišta. Ako su početni koraci dobro odrađeni, konkretnije ćete moći odrediti ciljano tržište. Primarna karakteristika za određivanje tog tržišta je potražnja za takvim i sličnim proizvodom te njegova nedovoljna zastupljenost na određenim lokacijama. To ciljanje koristi za određivanje cjelokupnog izgleda vašeg brenda i osjećaja koji on treba pružiti vašoj publici. Na kraju cjelokupne faze odaberite pravu platformu za otvaranje web shopa.

Postoji nekoliko osnovnih stvari na koje morate obratiti pažnju prije nego odaberete pravo rješenje za vas. Sadrži li platforma funkcionalnosti neophodne za vašu prodaju? Saznajte sve troškove, te postoji li mogućnost integracija sa trećim stranama. Dok šaljete upite o cijenama i funkcionalnostima raznih platformi, nemojte zaboraviti koje su vama neophodno potrebne. Velika većina tvrtki se danas odlučuje na otvaranje B2B web trgovine sa mogućnošću integracije podataka od raznih sustava. Kao što je naša VSC Pro+ web trgovina. Cijena našeg sustava je dosta niska pogotovo kad se uzme u obzir velik broj funkcionalnosti koje nudi. Dodatna prednost je što je koristi velik broj naših poznatih referenci gdje se može vidjeti ogroman broj njenih mogućnosti.

Važno je postaviti ispravna pitanja kod odabira. Možete se obratiti direktno kontakt osobama i isto tako preuzeti besplatnu verziju gdje sami možete isprobati mogućnosti i funkcionalnosti. Pritom obratite pozornost na jednostavnost korištenja platforme. Ispitajte kakva je podrška nakon otvaranje web shopa te ima li ograničenja u količini artikala u njemu. Obavezno provjerite koje načine plaćanja možete koristiti u web shopu, a koje za dostavu.

Svakako saznajte da li platforma omogućava mobilnu verziju. Posebnu pozornost obratite na dizajn web trgovine, jer on je temelj vašeg poslovanja. Današnji potrošači su navikli na odličan web dizajn i korisničko iskustvo. Prilikom pokretanja web trgovine važno je pronaći temu ili predložak koji najbolje predstavlja vašu marku. Obratite posebnu pozornost na jednostavnost korištenja, prilagodljivost i skalabilnost koju nudi. Također obratite pažnju da vaša web trgovinu ima svu potrebnu dozu profesionalnosti. Osim toga privlači pravu vrstu kupaca i šalje prave pozive na akciju. Vaša web trgovina je ovdje zbog proizvoda koje nudi i na to treba staviti naglasak. Jer vrlo lako se može dogoditi da se zbog atraktivnosti web dizajna, proizvod u njemu izgubi. Znači da potvrdimo: web dizajn je vrlo važan ali ne smije zasjeniti proizvode. Statistike govore da je korisniku potrebno tri do pet sekundi da odluči ima li povjerenja u dotičnu web trgovinu. To znači da trebate imati jednostavnu i pouzdanu web lokaciju. Ono što prodajete i kako da kupac to pronađe mora biti potpuno jasno. Kod odabira predloška dizajna, obratite pažnju da je navigacijski meni jasan. Time ćete osigurati da se vaši kupci jednostavno kreću kroz vašu web trgovinu. Iz iskustva, nekoliko kategorija će se najbolje prikazati kroz izbornik na vrhu. Ali ako imate mnoštvo kategorija i proizvoda, izbornik sa lijeve strane će biti kvalitetnije rješenje. Nakon toga slijedi odabir sigurnosnog sustava za plaćanje. VSC Pro+ web trgovina podržava sve kvalitetne i značajne sustave dostupne u Hrvatskoj. U istoj fazi se odabire i dostavna služba koje također u VSC Pro+ možete integrirati. Ako se još uvijek niste odlučili za otvaranje web shopa, znajte da ste već u velikom nedostatku, jer ecommerce tržište iz godine u godinu nezaustavljivo raste.