B2B Internet trgovine u 2021.godini

B2B internet trgovine – Ova godina je obilježena neviđenim izazovima u izradi poslovnih planova. Novonastala situacija u ovoj godini nam je pokazala kako su ustrajnost, kreativnost i uvođenje novih sistema smjernice kojima su se poslovi mogli neometano obavljati. Uslijed nebrojenih industrijskih promjena i prepreka, B2B internet trgovine i dalje bilježe velike uspone u rastu i prihodima. Cijela situacija je utjecala na rast Internet trgovina koje su namijenjene B2B poslovanju.

Ali nije pandemija jedini uzrok ovog rasta. Sve više mlađih generacija dolaze na pozicije gdje se odvija navedeno poslovanje i oni svojim novim navikama utječu na brže uvođenje B2B. Zbog mnogih promjena kojima sve više svjedočimo, potrebno je brzo i kvalitetno djelovanje kako bi prodaja kod B2B internet trgovine bila što uspješnija i u narednoj godini.

U ovim vremenima transparentnost je ključni faktor da kupci steknu povjerenje u vašu Internet trgovinu ali posebno u 2021.godini kada će se još više poslovnih transakcija odvijati putem interneta. U prijašnjim vremenima su se B2B ugovori o poslovanju često sklapali na raznim poslovnim sajmovima. Trenutna globalna situacija je promijenila takav način stvaranja poslovnih suradnji i dugoročno bi mogla utjecati na korisnike da dobre poslovne suradnje potraže na internetu, prvenstveno prema transparentnosti podataka koje pružaju.

Između ostalih transparentnih podataka koje B2B kupci očekuju, statistike pokazuju kako njih 44% želi da se cijene jasno prikazuju u B2B Internet trgovine. Veleprodajni kupci sve više žele iskustvo kupovine kao u maloprodajnim Internet trgovinama. Oni očekuju mogućnost ponavljanja prijašnjih narudžbi, prilagođene kataloge proizvoda i ostale personalizirane prilagodbe. 2020.nas je naučila da mnoge poslovne izazove, zapravo ne možemo predvidjeti.

Zbog toga je presudno da tvrtke budu fleksibilne i pronađu načine da se prilagode nepredviđenim novonastalim situacijama. Brza prilagodba promjenama, komunikacija i povratne informacije su ključne u svim poslovnim situacijama, pa tako i u virtualnom svijetu. Takav način je najbolji i za B2B ecommerce poslovanje, kako kroz vrijeme pandemije, tako i u slijedećoj poslovnoj godini.

Kako se sve više povećava broj B2B Internet trgovina, tako i kupci očekuju sve brže i bolje mogućnosti otpreme kao što su već navikli kroz dugi period B2C Internet trgovina. Neke studije pokazuju kako 94% B2B kupaca očekuje istu razinu zadovoljstva kupovine kao i kod osobnih narudžbi. To očekivano zadovoljstvo se naročito odnosi na visoko transparentnu, brzu i jeftinu isporuku naručene robe.

U ovakvim očekivanjima naročito prednjače milenijci. Navedena populacija već čini veliki postotak demografske populacije uključene u B2B poslovanje. Kako bi tvrtke išle u korak sa zahtjevima kupaca, moraju razmotriti rješenja za mogućnost brzih i efikasnih isporuka. U svakom slučaju, ulaganje u brzo ispunjavanje narudžbi i njihovu otpremu jedan je od trendova koji dolazi zajedno sa većim brojem B2B tvrtki koje prolaze kroz brze digitalne transformacije u 2021. godini.

B2B kupcima je vrlo važan besprijekoran postupak plaćanja i barem tri osnovne mogućnosti plaćanja narudžbi. Za uspješno B2B poslovanje u 2021. preporuka je provjeriti opcije koje nudite u svojim Internet trgovinama i prilagodite zahtjevima svojih kupaca. Izvrsno korisničko iskustvo je vrlo važan faktor svake uspješne B2B Internet trgovine.

U 2021.će taj faktor biti neophodna opcija svakom B2B kupcu. Kupci će biti spremni čak i platiti više ako će korisničko iskustvo biti bolje u konkurentnoj Internet trgovini, pokazuju studije. Da bi svoje kupce pretvorili u stalne kupce koji se vraćaju u vašu B2B Internet trgovine, ponudite im izvrsnu navigaciju, jednostavan pregled proizvoda i neometano naručivanje.

Kod pregleda artikala ponudite kvalitetne slike i videa, te kompletne opise proizvoda. Ova je godina uistinu bila teška za mnoge tvrtke. Istodobno, mnogi su iskoristili priliku i unaprijedili tehnologiju kako bi uspješno poslovali putem interneta.

Ove godine su se, više nego bilo koje druge, B2B Internet trgovine morale prilagoditi i preseliti svoje proizvode, resurse i prodajne procese online. VSC Pro+ Internet trgovina vam pruža brojne mogućnosti za uspješno B2B ecommerce poslovanje.